FogScheduler seems to have Startup Problems



  • Hi,

    another issue i address with 1.1.2 is that i have the feeling that the FogScheduler isn’t running well after a system Startup, i created some Scheduled test uploads and the Computers doesnt wakeup until i restarted the FOGScheduler Service after every reboot of the Fog machine.

    The Strange thing is i can see that the FOGScheduler is starting while ubuntu boots, but for some kind of reason something went wrong or it crashes after a short time.

    Every time i restart the Scheduler Service Planned Tasks will run immediatelly.
    Any Idea?

    Regards X23



  • Hi,

    why isn’t the project driving your recommendations? grrr ;)
    i really want to have fog this time running well i tried a first run with 0.32 and was working hard on it but in the end it was useless for our business. This will be the second run i want fog so hardly for a nice automated backup of workstations.

    Regards X23


  • Senior Developer

    I’d give it a show.

    Basically I’m only allowing the rc.local to startup the mysql service, which is likely failing due to the similar tftpd-hpa where it’s booting before a network device is available.

    I’d also recommend disabling bootup start of FOGMulticastManager FOGScheduler FOGImageReplicator as well, and have the start after the mysql is started



  • Hi Tom,

    should i do both changes you address on your github account?

    [CODE]sudo su -
    cd /var/lib/mysql

    mv ibdata1 ibdata1.bak
    mv ib_logfile0 ib_logfile0.bak
    mv ib_logfile1 ib_logfile1.bak

    cp -a ibdata1.bak ibdata1
    cp -a ib_logfile0.bak ib_logfile0
    cp -a ib_logfile1.bak ib_logfile1

    service mysql restart

    sudo update-rc.d mysql disable[/CODE]

    Edit the /etc/rc.local file before the exit 0; line add:
    [CODE]sleep 30 && start mysql[/CODE]

    Regards X23



  • Hi,

    too bad i allready found that link to your github issues ;) i didn’t realized that this i my problem, i also have allready a link in my link list to this url :D

    Thanks

    Regards X23


  • Senior Developer

    There is a work around and a “kind of” solution for the problem.

    I have a write up on my github clone on it.

    I was just driving in, hence the “bad” translation.

    [url]https://github.com/mastacontrola/fogproject/issues/1[/url]



  • Hi Tom,

    isn’t there any workaround to it? That problem sounds like a timing problem.

    Regards X23


  • Senior Developer

    There is a known issue where my sequel has a similar start a problem to T FTP issues even in Ubuntu 13.10


Log in to reply
 

448
Online

39.4k
Users

11.1k
Topics

105.5k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.