Latest FOG 1.0.0


  • Senior Developer

    While I’m stoked about this, it is still, technically, in Release Candidate. But Here is the “New” thread.

    I will keep this updated as much as I possibly can just as I did with the Latest 0.33b thread.

    Thank you.

    Let’s start things off:

    r1565 released.

    There is quite a jump from this morning. Many changes, fixes, corrections all around. Please test and, as always, let us know of any bugs your issues you stumble upon.


  • Moderator

    Locked


  • Senior Developer

    I should request this thread be locked from further replies.



  • [quote=“Tom Elliott, post: 27206, member: 7271”]Try this:
    [code]:konboot
    initrd http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/images/kon-bootCD.iso
    chain http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/memdisk raw iso
    [/code]

    You have to have a place to load the iso, so you need a “memdisk” to load the information to.[/quote]

    I am at 99% on my advanced menu. I have only one item left. I will work on it for awhile before I bother you all with it, Thanks for all the help.


  • Senior Developer

    This issue, as I’m seeing it, is likely due to this line:
    [code]16-05-2014 9:56 FOG::HostnameChanger at System.ParseNumbers.StringToInt(String s, Int32 radix, Int32 flags, Int32* currPos)
    at System.Convert.ToByte(String value, Int32 fromBase)
    at FOG.FOGCrypt.hexToByte(String hex)
    at FOG.FOGCrypt.decryptHex(String hex)
    at FOG.HostNameChanger.changeHostName()[/code]

    Try upgrading to 1.0.1 and see if you have the same issue.



  • [quote=“BPSTravis, post: 26781, member: 22444”]Make sure you do not have the user listed as domain\user. 33b already adds the domain onto the user for you.[/quote]

    hi ,
    suddentely start having trouble adding machines to the domain can anybody help please?
    best regards

    OS is Ubuntu 12.04
    FOG 1.0.0
    i still can add machines to the domain with fog user manually, and in FOG 0.33b the same user is adding machines to the domain.

    16-05-2014 9:56 FOG::DisplayManager Display settings changed.
    16-05-2014 9:56 FOG::HostnameChanger at System.ParseNumbers.StringToInt(String s, Int32 radix, Int32 flags, Int32* currPos)
    at System.Convert.ToByte(String value, Int32 fromBase)
    at FOG.FOGCrypt.hexToByte(String hex)
    at FOG.FOGCrypt.decryptHex(String hex)
    at FOG.HostNameChanger.changeHostName()
    16-05-2014 9:56 FOG::AutoLogOut Creating ALO interface.
    16-05-2014 9:56 FOG::AutoLogOut Tracker thread is waiting for interface.
    16-05-2014 9:56 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:56 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:56 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:56 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:56 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:56 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GreenFog Starting green fog…
    16-05-2014 9:57 FOG::GreenFog Attempting to connect to fog server…
    16-05-2014 9:57 FOG::GreenFog Module is active…
    16-05-2014 9:57 FOG::GreenFog No actions were found.
    16-05-2014 9:57 FOG::GreenFog No tasks found after validation!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:57 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:58 FOG::MODDebug Reading config settings…
    16-05-2014 9:58 FOG::MODDebug Reading of config settings passed.
    16-05-2014 9:58 FOG::MODDebug Starting Core processing…
    16-05-2014 9:58 FOG::MODDebug Operating System ID: 6
    16-05-2014 9:58 FOG::MODDebug Operating System Minor: 1
    16-05-2014 9:58 FOG::MODDebug MAC ID 0 00:80:64:B4:F1:67
    16-05-2014 9:58 FOG::MODDebug MAC POST String: 00:80:64:B4:F1:67
    16-05-2014 9:58 FOG::MODDebug No user is currently logged in
    16-05-2014 9:58 FOG::MODDebug Hostname: QL-TESTd90d7
    16-05-2014 9:58 FOG::MODDebug Attempting to open connect to: [url]http://10.0.16.133/fog/service/debug.php[/url]
    16-05-2014 9:58 FOG::MODDebug Server responded with: Hello FOG Client
    16-05-2014 9:58 FOG::MODDebug Module has finished work and will now exit.
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:58 FOG::TaskReboot Attempting to connect to fog server…
    16-05-2014 9:58 FOG::TaskReboot Module is active…
    16-05-2014 9:58 FOG::TaskReboot Attempting to connect to fog server…
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:58 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:58 FOG::TaskReboot No task found for client.

    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Dispatch Failed!
    16-05-2014 9:59 FOG::GUIWatcher Message found, attempting to notify GUI!
    16-05-2014 9:59 FOG::UserTracker Event: LOGIN for QL-TESTd90d7\tcadmin
    16-05-2014 9:59 FOG::UserTracker Record processed by server!
    16-05-2014 9:59 FOG::TaskReboot Attempting to connect to fog server…
    16-05-2014 9:59 FOG::DisplayManager Login detected, taking action…


  • Senior Developer

    [quote=“Eddy Weakley, post: 27191, member: 24131”]Solved that problem.

    Changed
    CODE:konboot
    chain http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/images/kon-bootCD.iso||
    goto ADV-MENU

    to

    :konboot
    chain http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/images/kon-bootCD.iso ||
    goto ADV-MENU[/CODE]

    Now it tries to load the image. Choosing kon-boot goes to a blank screen with a blinking cursor.

    I added

    chain http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/images/Avast-Slim.iso ||
    goto ADV-MENU[/CODE]

    When I choose Avast, it shows that it is loading the iso by percents. Once it gets to 100%, it goes back to Advanced Menu.

    Still testing…[/quote]

    Try this:
    code:konboot
    initrd http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/images/kon-bootCD.iso
    chain http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/memdisk raw iso
    [/code]

    You have to have a place to load the iso, so you need a “memdisk” to load the information to.



  • [quote=“Eddy Weakley, post: 27200, member: 24131”]When I change chain to sanboot, it boots the OS from the harddrive.[/quote]

    Thats written in the docu of ipxe
    [url]http://ipxe.org/cmd/sanboot[/url]



  • [quote=“Albatros, post: 27193, member: 16710”]Could you test that?
    Replace chain with sanboot.[/quote]

    When I change chain to sanboot, it boots the OS from the harddrive.



  • Could you test that?
    Replace chain with sanboot.



  • [quote=“Eddy Weakley, post: 27183, member: 24131”]Thank you Junkhacker and Albatross.

    I am now a step closer. I now get the Advanced Menu. When I select a menu item, it goes back to the Main menu.

    I have not yet tinkered with this issue. I will see what I can figure out. I’m sure it’s a simple fix.

    Thanks again for the help.[/quote]

    Solved that problem.

    Changed
    CODE:konboot
    chain http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/images/kon-bootCD.iso||
    goto ADV-MENU

    to

    :konboot
    chain http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/images/kon-bootCD.iso ||
    goto ADV-MENU[/CODE]

    Now it tries to load the image. Choosing kon-boot goes to a blank screen with a blinking cursor.

    I added

    chain http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/images/Avast-Slim.iso ||
    goto ADV-MENU[/CODE]

    When I choose Avast, it shows that it is loading the iso by percents. Once it gets to 100%, it goes back to Advanced Menu.

    Still testing…



  • Blank page when listing all hosts or all images appears to be memory_limit in php.ini, raising it from Default 128M to 256M solved problem.



  • Thank you Junkhacker and Albatross.

    I am now a step closer. I now get the Advanced Menu. When I select a menu item, it goes back to the Main menu.

    I have not yet tinkered with this issue. I will see what I can figure out. I’m sure it’s a simple fix.

    Thanks again for the help.



  • Just tried upgrading again, this time from 0.32 to 1.01. We Get an error on Database Schema Updater. Also when we try to list all hosts or all images returns a blank page. A search for a single host or image it returns data.

    [ATTACH=full]771[/ATTACH]

    [url="/_imported_xf_attachments/0/771_fogerror.jpg?:"]fogerror.jpg[/url]



  • I tested your code coded and it worked after I changed this line
    [CODE]item --gap —ADVANCED MENU—[/CODE]
    to that
    [CODE]item --gap – -ADVANCED MENU—[/CODE]


  • Developer

    [quote=“Eddy Weakley, post: 27131, member: 24131”]Junkhacker,
    Thank you for the assist, but it did not resolve my issue. With your code, when I select Advanced Menu, the screen goes blank for about 2 seconds and then back to the main menu.[/quote]
    maybe try this instead
    [CODE]:ADV-MENU
    menu
    item --gap —ADVANCED MENU—
    item konboot Kon-Boot
    choose --default konboot --timeout 5000 target && goto ${target}

    :konboot
    chain http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/images/kon-bootCD.iso||
    goto ADV-MENU[/CODE]



  • [quote=“Junkhacker, post: 27022, member: 21583”]try this
    [CODE]
    :ADV-MENU
    menu
    item --gap —ADVANCED MENU—
    item konboot Kon-Boot
    choose --default konboot --timeout 5000 target && goto ${target}

    :konboot
    chain http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/iamges/kon-bootCD.iso||
    goto ADV-MENU
    [/CODE][/quote]

    Junkhacker,
    Thank you for the assist, but it did not resolve my issue. With your code, when I select Advanced Menu, the screen goes blank for about 2 seconds and then back to the main menu.



  • [quote=“Junkhacker, post: 26968, member: 21583”]this is a good place to start for your options with the Advanced Boot menu options
    [url]http://fogproject.org/forum/threads/fog-0-33b-edit-pxe-menu.10403/#post-26419[/url][/quote]
    Thanks!


  • Developer

    try this
    [CODE]
    :ADV-MENU
    menu
    item --gap —ADVANCED MENU—
    item konboot Kon-Boot
    choose --default konboot --timeout 5000 target && goto ${target}

    :konboot
    chain http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/iamges/kon-bootCD.iso||
    goto ADV-MENU
    [/CODE]



  • Hello all,

    I hope I am in the correct Forum for this question. I have been searching for a couple of days now.
    I am sure I am doing something wrong. I am trying to add options to the iPXE Advanced menu.
    I have read through [url]http://fogproject.org/forum/threads/fog-0-33b-edit-pxe-menu.10403/#post-26419[/url] and tried the examples with no success. The following is what I am currently trying.

    OS: Ubuntu 14.04
    FOG: 1.0.0 r1678

    PXE Boot Menu => Advanced Configuration Options:

    Imenu ADVANCED MENU[/I]
    Icolour --rgb 0xff0000 0[/I]
    Icpair --foreground 0 3[/I]
    Iitem --gap – -------------------------------------[/I]
    Iitem konbootKon-Boot[/I]
    COLOR=#ff0000goto ADV-MENU[/I][/COLOR]

    Ichain [url]http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/iamges/kon-bootCD.iso[/url][/I]

    If I remove the section in red, it returns to the Main menu (boot.php).

    If I browse to the advanced.php page I get the following.

    [url]http://${fog-ip}/fog/service/ipxe/advanced.php[/url]

    I#!ipxe[/I]
    Iconsole[/I]
    Iset fog-ip 10.1.10.24[/I]
    Iset fog-webroot fog[/I]
    Icpair --foreground 7 --background 2 2[/I]
    Iconsole --picture [url]http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/bg.png[/url] --left 100 --right 80[/I]
    I:ADV-MENU[/I]
    Imenu ADVANCED MENU[/I]
    Icolour --rgb 0xff0000 0[/I]
    Icpair --foreground 0 3[/I]
    Iitem --gap – -------------------------------------[/I]
    Iitem konbootKon-Boot[/I]
    Igoto ADV-MENU[/I]

    Ichain [url]http://${fog-ip}/${fog-webroot}/service/ipxe/iamges/kon-bootCD.iso[/url][/I]

    Here is a shot of the screen after I try to go to the Advanced Menu.
    [ATTACH=full]762[/ATTACH]

    [url="/_imported_xf_attachments/0/762_fog.jpg?:"]fog.jpg[/url]


Log in to reply
 

394
Online

39.3k
Users

11.0k
Topics

104.6k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.