FOG Multicast stuck on "Checking in..." screen



  • When I try to do a multicast deploy, some hosts are stuck in the “Checking in…” line. After restarting the stuck PCs manually, they sometimes work and sometimes they get stuck again.



  • Thanks for replying, but I don’t think this is the case. The rest of the computers are all on the blue screen that says “Please wait”, which comes after the “Checking in…” screen. It seems to me that this issue is related to another thread I posted a while ago: [url]http://fogproject.org/forum/threads/fog-host-registration-hangs.10247/[/url]

    I’ve looked at the actual code, and the thing is, FOG seems to get stuck trying to do a mysql_connect() call sometimes. I’ve increased the MySQL MAX_CONNECTIONS setting to 1000 from 100, which was the default, but I haven’t had any luck in solving this particular issue.



  • Maybe watch [COLOR=#0000ff]/var/log/messages[/COLOR] on your fog server as it is happening. You should see something like the following:

    udpcast[####]: New connection from [I]<ip_address>[/I] (#0)
    udpcast[####]: first connection: min wait[0] secs - [COLOR=#ff0000]max wait[###][/COLOR] - min clients[2]
    udpcast[####]: New connection from [I]<ip_address>[/I] (#1)
    udpcast[####]: min receivers[24] reached: starting udpcast[####]: Starting transfer: file[] pipe[] port[63###] if[eth0]

    This will show you if the multicast started deploying before all the clients checked in due to reaching the “[COLOR=#ff0000]max wait[/COLOR]” point. That could just mean that some clients are taking to long to reboot. You can edit the timeout in [COLOR=#0000ff]/opt/fog/service/etc/config.php [/COLOR]by changing the [COLOR=#008000]UDPSENDER_MAXWAIT[/COLOR] value (in seconds)



  • Version 0.32


  • Senior Developer

    What version of FOG are you having this issue with?


Log in to reply
 

431
Online

38951
Users

10701
Topics

101540
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.