Multiple Fog Nodes



  • Folks,

    I have set up three fog nodes on separate subnets. The master is on subnet A with storage nodes on subnets B and C. All of them work. Images are being replicated and clients on each subnet boot from the local pxe server and images get installed.

    However, I am noticing that sometimes clients on subnet C are installing images from the nodes on subnets A or B. I started a client image from subnet C this morning and it pulled its image from the node on subnet C. When I started a second client image on subnet C, it was pulling an image from the node on subnet A.

    Perhaps this is a load balancing mechanism, but this is causing problems because the WAN connection subnet C and the other two subnets is slow. I need clients on subnet C to install images from the node on subnet C.

    I imagined that all clients on subnet B would install images from the node on subnet B, all clients on subnet A would install images from the node on subnet A and so on.

    Is this not the case or do I have something else going on?

    Thanks for any help.



  • [quote=“David Durr, post: 20805, member: 17319”]Folks,

    I have set up three fog nodes on separate subnets. The master is on subnet A with storage nodes on subnets B and C. All of them work. Images are being replicated and clients on each subnet boot from the local pxe server and images get installed.

    However, I am noticing that sometimes clients on subnet C are installing images from the nodes on subnets A or B. I started a client image from subnet C this morning and it pulled its image from the node on subnet C. When I started a second client image on subnet C, it was pulling an image from the node on subnet A.

    Perhaps this is a load balancing mechanism, but this is causing problems because the WAN connection subnet C and the other two subnets is slow. I need clients on subnet C to install images from the node on subnet C.

    I imagined that all clients on subnet B would install images from the node on subnet B, all clients on subnet A would install images from the node on subnet A and so on.

    Is this not the case or do I have something else going on?

    Thanks for any help.[/quote]

    BryceZ answered this. His solution has fixed my problem:

    Without using the location patch, you can set FOG up to do what you want, but it gets a little ugly… Using one master Storage Group you add your remote Node to it, and create your master image pointing to the master Group, this way FOGSync will replicate the image between the master Node and the remote Node. Then you set up a remote Group and a second Node definition that matches the first remote Node except it uses the remote Group instead of the master Group. Then you set up a second image definition that matches the first image except it uses the remote Group. So now when you set up a host at the remote location you assign it to the remote image and it will only pull from the remote Group, and because the remote Node is in both Groups the image is just a copy of the image you first created on the master Group. Not the easiest setup, but it works.


Log in to reply
 

459
Online

38968
Users

10709
Topics

101631
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.