Imaging using partclone instead of partimage


  • Now I get the same error without 000

    mv: Can’t rename ‘/images/7071bc7b70bd/d1p1.img.000’: No such file or directory

    But I found the mac address folder under /images/dev/


  • [quote=“Hongyun, post: 20096, member: 1117”]What about this line: mv ${imgpart}.000 ${imgpart} 2>/dev/null
    change it as well?[/quote]

    Yes, to my knowledge, there’s two lines that say the same thing. You’ll need to modify both.


  • What about this line: mv ${imgpart}.000 ${imgpart} 2>/dev/null
    change it as well?


  • Found the issue.

    So I’m correct.

    The script makes the files d1p1.img

    Then when it tries to move the files it runs:

    mv ${imgpart}.000 ${imgpart}

    I Imagine this is backwards as the .000 file doesn’t exist at all during this.

    If you’re unafraid to play a little in the bowels, you can fix this.

    Perform the steps in this as before.

    Use your editor for editing the file

    Look for the lines that say mv ${imgpart}.000 ${imgpart} and switch it so it reads: mv ${imgpart} ${imgpart}.000

    That should help you out.


  • The only thought that sticks out to me is the idea that it’s looking for the file d1p1.img.000 and I believe the system only makes the files d1p1.img

    Just a thought, though I don’t think that’s fully the fix yet.

    I’ll take a look into the bowels of the fog script for when it moves the file.


  • Hi Tom,

    I tried it with a clean install of FOG 0.33, but it couldn’t upload properly, only 32256 byte got uploaded to the server. When I tried to upload with debug mode, I got the following error messages:

    mv: Can’t rename ‘/images/7071bc7b70bd/d1p1.img.000’: No such file or directory

    Do you know what may be the problem?

    Thanks,
    Hongyun


  • @[URL=‘http://fogproject.org/forum/members/gilou.3221/’][B]Gilou[/B][/URL] @Tom Great news getting partclone included into fog. The Both of you keep up the good work. THANK U


  • Hi Tom,

    Thank you so much for your reply. I will give it a try, hope it will fix my problem.

    Hongyun


  • Look up on my webpage.

    [url]https://mastacontrola.com[/url]

    It’ll give some info, but if it’s easier just update your fog to the current revision.

    The quick and dirty method.

    Download the patch Gilou provides to your fog server in the /tftpboot/fog/images directory.

    Then open a terminal to your fog server.

    [code]cd /tftpboot/fog/images; mkdir tmp; gunzip init.gz; mount -o loop init tmp[/code]

    This is all one line. It cd’s to the images directory, creates a tmp directory. Extracts the init file and mounts it to the tmp directory you created.

    Then run
    [code]patch -p1 tmp/bin/fog < ./partclone.diff.txt; umount tmp; gzip -9 init; rm -rf tmp[/code]

    This patches the fog script, unmounts the tmp directory, gzips the file back to init.gz and removes the tmp directory.

    Hope this helps.


  • Tom,

    How did you add it to init.gz file, would you mind to tell me how to do it?

    Thanks,
    Hongyun


  • I’ve now added this to my init.gz file, hopefully it’s useful to all of you possibly. It’ll be in revision r1000 YAY!

    Also,

    Gilou, how did you figure out how to use partclone? I’ve been trying for quite some time.

    Also, this is my buildroot that has resolving hostnames available. If you notice issues, please let me know so I can try to fix them.


  • [quote=“Gilou, post: 19988, member: 3221”]OK, here’s the patch, quick & dirty for those interested, it’s being worked on, and will certainly not work on a multicast environment. I’m still interested in being able to work on SVN, by the way.[/quote]

    Hello,

    Do you have any detail instructions on how to replace partimage with partclone? where to start?


  • OK, here’s the patch, quick & dirty for those interested, it’s being worked on, and will certainly not work on a multicast environment. I’m still interested in being able to work on SVN, by the way.

    [url="/_imported_xf_attachments/0/443_partclone.diff.txt?:"]partclone.diff.txt[/url]

305
Online

8.8k
Users

15.5k
Topics

144.5k
Posts