Graph problem on main fog dashboard



  • ok… this one speaks for itself once you take a look at my screenshot…

    Can anyone explain why this has happened, what I can do to fix it, and if it’s a known bug or something else?

    Anyone with anything similar or the same??

    [url="/_imported_xf_attachments/0/407_graph.png?:"]graph.png[/url]


  • Senior Developer

    I would take a look at the file:
    [code]/var/www/fog/management/includes/dashboard.include.php[/code]
    [COLOR=#000000]Lines 79-87[/COLOR]
    [php]for( $i = 30; $i >= 0; $i-- )
    {
    $res = mysql_query(“SELECT COUNT(*) AS c, DATE(NOW() - INTERVAL $i DAY) AS d FROM tasks WHERE DATE(taskCreateTime) = DATE(NOW()) - INTERVAL $i DAY”, $conn) or die(mysql_error());
    if ($ar = mysql_fetch_array($res))
    {
    // NOTE: Must multiply timestamp by 1000 for unix timestamp in MILLISECONDS
    $Graph30dayData[] = ‘["’ . strtotime($ar[‘d’])*1000 . '", ’ . $ar[‘c’] . ‘]’;
    }
    }[/php]
    [COLOR=#000000]The $ar[‘c’] variable is what gives you your Number of machines imaged, and for what ever reason, either your database is store the values as 1.0000000000000, or the sql statement is turning the value into a floating number rather than an integer.[/COLOR]

    [COLOR=#000000]This is what my value shows. Also, as you’re running on Ubuntu 8.04, what version of PHP do you have?[/COLOR]

    [COLOR=#000000]JPGraph (the thing that creates the graphs), all versions included with FOG 0.32, requires 5.1.0 or above to operate properly.[/COLOR]


  • Senior Developer

    Matt,

    I haven’t seen/heard of this problem before you brought it the attention here.

    That being said, it looks to me like a numbering issue. Likes it’s taking the information and turning it into a decimal/floating point number, which shouldn’t be the case.

    If it’s any help, you can try taking a look at what variables are in play for this. Have you modified any files? Was there a specific time when this started happening?



  • I take it there is no knowledge or fix for this then? I cant be the only one to ever have seen this problem surely? ;)



  • Sorry, should have added basic details!

    Fog 0.32 running on ubuntu 8.04


  • Senior Developer

    Is this FOG 0.32 or FOG 0.33?


Log in to reply
 

370
Online

38983
Users

10712
Topics

101680
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.