Task not starting



  • Hi all,

    I set up a fog server on a LAN with a DHCP already present.
    (the fog server - where I installed the webUI - keeps the tftp server, but not the dhcp nor the dns server)
    To the existend DHCP I added the following entry:

    host inst2 {
    option host-name “inst2”;
    hardware ethernet 00:12:14:1A:44:d3; #inst2
    next-server 1.2.3.4;
    filename “pxelinux.0”;
    fixed-address 1.2.3.5;
    }
    where 1.2.3.4 is the static IP of my fog server and 1.2.3.5 the IP assigned via DHCP to the client.
    Now, when powering on the client, it boots the “FOG Computer Cloning Solution’, which
    by default boots from the existing OS installed (a Windows 7 I want use to get the image).
    From the FOG WebUI Hot Management - List all hosts - inst2 - basic task I set up a basic task
    "Upload” to upload an image (I already defined an image) and Fog puts the task on queue.
    (Task management - Active task show the upload task requested for inst2)
    When I reboot inst2 I keep seeing the “FOG computer cloning solution” windows, which
    as default boot the local OS: what am I doing wrong?
    It seems the active task cannot be activated on my client :-(
    any idea?
    thanks
    giammy



  • Hi guy, and thanks for the reply: the problem was that I wrote a wong MAC address in the FOG WebUI :-(

    thanks
    bye
    giammy



  • Check the MAC address is correct in the host record for that machine.

    Or see if you can register the machine again. If it’s all correct, fog will say that you can’t add it.

    If it asks for a hostname etc… then someing in the other record is incorrect.


Log in to reply
 

376
Online

39.4k
Users

11.1k
Topics

105.3k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.