Downgrade to 0.32



  • How is the best way to downgrade to 0.32 Ever since I’ve update to 1.0 and now 1.1.0 I can’t get any workstation to pulldown images. I’m able to upload them. I would just like to downgrade and sometime in the future when I have more free time I’ll try the upgrade again. I did the install for 0.32 just like you would normally do and it installed just fine but when you go the webportal it wants to do the part where it updates the database and it just times out or the next screen loads but blank. After trying this I reupgraded to 1.1.0 so I could get at least logged back into FOG. By the way if you are wondering what it is is doing when you try to download a image it goes through everything like normal it gets to the part right before the actual image is downloading and it just reboots and shows that the task completed. Help either way would be greatly appreciated. It’s summertime I have student workstations to reimage! :eek:


  • Developer

    before you do that just try change the value of FOG_UPLOADRESIZEPCT to 15
    It is in the general settings.

    I seem to remember we had the same problem, a couple of years ago.



  • It must be the drive size thing. I just went and tried to image one of my 320’s and it is working. So I’m only going to have to recreate my two 755 images. Praise baby Jesus! lol



  • Yeah, it’s set to partimage.


  • Senior Developer

    When trying to image, is it set as Partimage or Partclone?

    Have you tried changing the type to Partimage if it’s not set?



  • I just checked and yep it is bigger is that some kind of bug with the new version of FOG?



  • No they are all the same size they deployed fine last summer and I haven’t made any changes since besides updating FOG.


  • Senior Developer

    The image that you already have, what was the size of the hard drive you created the image on? Is it larger than the size of the disks you’re trying to put the image on?

    The “Can’t have a partition outside the disk” usually means you created the image from a larger disk than what that particular drive can actually have.



  • I did follow your steps on the formatting the drive bit but I noticed even after that if I run the compatibility test I get this message.
    Error: Can’t have a partition outside the disk!
    Under the results it shows Network and Disk as pass. I’m really not wanting to recreate these 7 images lol


  • Senior Developer

    I’d recommend exporting your hosts table from 1.1.0, then uninstall FOG Completely by deleting the FOG Database.

    Install FOG 0.32 as you normally would, and perform the database update on the browser. Once that’s all complete, reimport your hosts. You’ll have to set the hostOS on the host once again, and recreate your images according to your setup. But once that’s done you should be good to go.



  • Any suggestions or anything or am I out of luck and need to wipe my FOG server and start over from scratch?



  • Never been able to use any images. Even a couple that I uploaded since the update.


  • Senior Developer

    Since upgrading, you’ve never been able to use this image?

    Or did you image one system and reupload the image?



  • Still no luck, this is not a one workstation issue. I can go to any of my 400+ workstations right now and the same thing will happen no matter what workstation or image I select.


  • Senior Developer

    Can you boot follow this guide:

    [url]http://fogproject.org/forum/threads/quick-format-to-ntfs-with-fog-for-noobs.10349/[/url]

    My guess is partitioning information is a little skewed at the moment for that device. Don’t know why it happens, but sometimes it does.



  • Still no luck, I did as the link said. When I went into the image it was already set to Partimage. I went ahead and changed it back to Multiple Partition All Disk. When I go to image the workstation it will get to the point where the screen is showing that the image is Windows 7 number of cores and everything. It is the screen right before where it starts downloading the image. It just reboots instead of downloading the image. I hope that makes sense.


  • Senior Developer

    Okay,
    [quote=“TylerC, post: 29538, member: 2655”]Sorry didn’t mean to sound like a jerk eariler or anything just getting a little flustered. The image was created when I was still running 0.32 and it is a Partimage.[/quote]

    Can you try the information in this link and see if it helps you out?
    [url]http://fogproject.org/forum/threads/how-do-i-sneakernet-via-usb-drive-a-32-image-to-a-different-1-1-0-fog-server.10733/#post-29529[/url]



  • Sorry didn’t mean to sound like a jerk eariler or anything just getting a little flustered. The image was created when I was still running 0.32 and it is a Partimage.


  • Senior Developer

    [quote=“TylerC, post: 29531, member: 2655”]Doing a raw I can tell it to grab the d1p1.img or d1p2.img and it will download that partition that was created. So to me it seems like some kind of linkage file is somehow missing that would command the workstation to grab the first one then the second one. The first one being that like 25meg thing it creates before the actually image.[/quote]

    What part of it will not work aren’t you understanding?

    I mean, the point of the RAW image is it creates, essentially, a block by block clone of the disk. Usually set as /dev/sda

    While you’re correct that you can RAW image Partitions, the way the partitions are created in MPS/MPA format is completely different than what you’re talking about doing. It will “try” to image, but it doesn’t know how to interpret the data.

    Notice, with RAW format, there generally is no mbr file because its a block by block copy, where in your setup you have the MBR.

    My question then, as I re-read your posting:

    The image you’re working with is from 0.32 or 0.33?

    If it’s from 0.32, what is the “type” of image as reported from the GUI. It should show in the “notes” section and tell you either Partimage or Partclone.



  • Doing a raw I can tell it to grab the d1p1.img or d1p2.img and it will download that partition that was created. So to me it seems like some kind of linkage file is somehow missing that would command the workstation to grab the first one then the second one. The first one being that like 25meg thing it creates before the actually image.


Log in to reply
 

409
Online

38955
Users

10706
Topics

101576
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.