• Senior Developer

    I still need more info than “it does not work”


  • r1306 -> the link [URL=‘http://srvfog.cavp.fr/fog/management/index.php?node=images&sub=add’][U][COLOR=#0066cc]Create New Image[/COLOR][/U][/URL] , does not work !

    EV

  • Senior Developer

    r1306 released.

    Should fix the issues you were reporting. I’m guessing that the system you were looking at did not have an inventory listing.


  • when you go to “host management” and you want to edit a host to display the page is distorted.

    EV

  • Senior Developer

    [quote=“warp, post: 24094, member: 22860”]The all this is to stabilize something overcharged as changing constantly as the PXE boot, which worked very well, for having changed?
    You still need to know that the 0.33 version is expected for almost 2 years![/quote]

    Are you asking why we moved from PXE to iPXE?

    I do know that 0.33 has been being built for quite some time. I didn’t start working on it until September 2013, and when I started working on it, there were many things that didn’t work. Now, basically everything works.

    I’m sorry our timetable has taken so long, but this is still a FOSS project. I’m doing this on my own time and dime.

  • Senior Developer

    [quote=“warp, post: 24095, member: 22860”]r1305 -> Edit host Definition, does not work ![/quote]

    Can you, possibly, provide specifics. I’ve tested host editing in every field so far and have not seen one issue.


  • r1305 -> Edit host Definition, does not work !


  • The all this is to stabilize something overcharged as changing constantly as the PXE boot, which worked very well, for having changed?
    You still need to know that the 0.33 version is expected for almost 2 years!

  • Senior Developer

    r1304 and 1305 released.

    Both are just more hooking elements. Part of the frequent releases is due to the weather in my area. I don’t want to lose my work while in the middle of changes. Hopefully you all understand.

    HostManagementPage is the one receiving the Hooking elements. Currently all way through Inventory is now hooked. I still need to add the data to the hooking class, but that’s easy. First I need to make sure all is in place, like I did with the GroupManagementPage. Hopefully you all understand once again.

    Thank you,


  • I’m currently on 31. How would I import my current images if I did a fresh install?

    Thanks

  • Developer

    [quote=“Tom Elliott, post: 24058, member: 7271”]There shouldn’t be any change.

    Just the pointing from pxelinux.0 to undionly.kpxe[/quote]

    you know… I thought that too, but it just yells that it can’t find the boot file 😕

    either way… YOUR stuff [B]works[/B], let me play with the dnsmasq stuff to get it working.


  • I’m on CentOS 6.5 (64bits) with NAS Synology


  • Hi,
    r1302 does not work :
    Use of undefined constant WEB_ROOT - assumed ‘WEB_ROOT’ in /var/www/html/fog/commons/config.php on line 76

    Could you stabilize something, we were there almost since r1200 and nothing works !
    Eric

  • Senior Developer

    There shouldn’t be any change.

    Just the pointing from pxelinux.0 to undionly.kpxe

  • Developer

    GOLDEN!!! now I have to figure out how to get DNSMasq working with the iPXE stuff!

  • Senior Developer

    r1303 released.

    Should fix the above issue.

    Thanks for reporting.

  • Developer

    My fresh ubuntu install of 0.33b has errors On revision 1302.

    First, on the FOG Configuration page, Under TFTP Server settings the FOG_TFTP_PXE_KERNEL_DIR is pointed to the wrong folder.

    it is pointing to /var/www/fog//fog/service/ipxe

    it needs the extra “/fog” removed.

    After doing so and pointing my ipxe stuff to the 32 bit version it still complains about not being able to find the correct file.

    Should I be entering anything into the FOG_TFTP_PXE_CONFIG_DIR ? because it is currently pointed at “FOG_TFTP_PXE_CONFIG_DIR” which isn’t actually a directory 😕


  • I update from a revision of 0.33
    Thank tom

    my settings was not right after the update.
    Now it’s ok

  • Senior Developer

    Some of the “upgrades” have slight issues if not a fresh install simply due to the FOG Configuration->FOG Settings area

    Make sure the Kernel and Image file areas are set properly. They should just be set to bzImage and init.xz respectively. They used to be located in /tftpboot/fog/kernel/bzImage and /tftpboot/fog/images/init.xz

  • Developer

    Lepretre, did you update from .32 to .33?

    We are advising to do a fresh install to make that jump. A lot of file locations changed between .32 and .33, actually, almost the entire file structure changed.

300
Online

8.3k
Users

15.1k
Topics

142.0k
Posts