Perform full inventory returns debug menu


  • Hi, I’ve just tried to slect “Perform full inventory” in Fog menu (never tried before, always used quick inventory) and it returns debug menu ! (Dell 3070)
    IMG_20201007_130139.jpg
    How can I change that ?
    Thanks,
    Matthieu


  • @george1421 Works great, thanks !

  • Moderator

    @Matthieu-Jacquart yes just the debug bit at the end


  • Ok, in boot options there was “mode=manreg isdebug=yes”
    so I have remove isdebug=yes and keep mode=manreg,that’s right ?
    Thanks

  • Moderator

    @Matthieu-Jacquart

    loglevel=2 mode=manreg >> isdebug=yes <<
    
    

    Ok its isdebug (still early in the US).

    Since this only shows up for the manual registration go into FOG Configuration -> IPXE Menu and look at the ipxe menu for full registration fog.reginput and remove that parameter from the end of the list.

    Guess: At one time you may have been debugging this process and added the debug option.


  • @george1421 said in Perform full inventory returns debug menu:

    debug=yes

    Hi,
    Yes you’re right, debug=yes :

    #!ipxe
    set fog-ip 192.168.10.60
    set fog-webroot fog
    set boot-url http://${fog-ip}/${fog-webroot}
    cpuid --ext 29 && set arch x86_64 || set arch i386
    goto get_console
    :console_set
    colour --rgb 0x00567a 1 ||
    colour --rgb 0x00567a 2 ||
    colour --rgb 0x00567a 4 ||
    cpair --foreground 7 --background 2 2 ||
    goto MENU
    :alt_console
    cpair --background 0 1 ||
    cpair --background 1 2 ||
    goto MENU
    :get_console
    console --picture http://192.168.10.60/fog/service/ipxe/bg.png --left 100 --right 80 && goto console_set || goto alt_console
    :MENU
    menu
    colour --rgb 0xff0000 0 ||
    cpair --foreground 1 1 ||
    cpair --foreground 0 3 ||
    cpair --foreground 4 4 ||
    item --gap Host is NOT registered!
    item --gap -- -------------------------------------
    item fog.local Boot from hard disk
    item fog.memtest Run Memtest86+
    item fog.reginput Perform Full Host Registration and Inventory
    item fog.reg Quick Registration and Inventory
    item fog.deployimage Deploy Image
    item fog.multijoin Join Multicast Session
    item fog.sysinfo Client System Information (Compatibility)
    choose --default fog.local --timeout 10000 target && goto ${target}
    :fog.local
    sanboot --no-describe --drive 0x80 || goto MENU
    :fog.memtest
    kernel memdisk initrd=memtest.bin iso raw
    initrd memtest.bin
    boot || goto MENU
    :fog.reginput
    kernel bzImage32 loglevel=2 initrd=init_32.xz root=/dev/ram0 rw ramdisk_size=275000 web=http://192.168.10.60/fog/ consoleblank=0 rootfstype=ext4 storage=192.168.10.60:/images/ storageip=192.168.10.60 nvme_core.default_ps_max_latency_us=0 loglevel=2 mode=manreg isdebug=yes
    imgfetch init_32.xz
    boot || goto MENU
    :fog.reg
    kernel bzImage32 loglevel=2 initrd=init_32.xz root=/dev/ram0 rw ramdisk_size=275000 web=http://192.168.10.60/fog/ consoleblank=0 rootfstype=ext4 storage=192.168.10.60:/images/ storageip=192.168.10.60 nvme_core.default_ps_max_latency_us=0 loglevel=2 mode=autoreg
    imgfetch init_32.xz
    boot || goto MENU
    :fog.deployimage
    login
    params
    param mac0 ${net0/mac}
    param arch ${arch}
    param username ${username}
    param password ${password}
    param qihost 1
    isset ${net1/mac} && param mac1 ${net1/mac} || goto bootme
    isset ${net2/mac} && param mac2 ${net2/mac} || goto bootme
    param sysuuid ${uuid}
    :fog.multijoin
    login
    params
    param mac0 ${net0/mac}
    param arch ${arch}
    param username ${username}
    param password ${password}
    param sessionJoin 1
    isset ${net1/mac} && param mac1 ${net1/mac} || goto bootme
    isset ${net2/mac} && param mac2 ${net2/mac} || goto bootme
    param sysuuid ${uuid}
    :fog.sysinfo
    kernel bzImage32 loglevel=2 initrd=init_32.xz root=/dev/ram0 rw ramdisk_size=275000 web=http://192.168.10.60/fog/ consoleblank=0 rootfstype=ext4 storage=192.168.10.60:/images/ storageip=192.168.10.60 nvme_core.default_ps_max_latency_us=0 loglevel=2 mode=sysinfo
    imgfetch init_32.xz
    boot || goto MENU
    :bootme
    chain -ar http://192.168.10.60/fog/service/ipxe/boot.php##params ||
    goto MENU
    autoboot
    
    
  • Moderator

    This is from the iPXE menu you picked full inventory?

    If so then lets call the following URL from a browser and post the results here: http;//<fog_server_ip>/fog/service/ipxe/boot.php?mac=00:00:00:00:00:00

    Somewhere there has to be a kernel variable debug=yes entering the picture.

423
Online

8.8k
Users

15.5k
Topics

144.5k
Posts